Yhdistyksen 50 v juhlat

Puheenjohtaja Aino Yli-Hakuni avasi juhlan ja toivotti vieraat tervetulleiksi.
Paula Risikko oli juhlapuhujana ja toi myös eduskunnan ajankohtaiset terveiset tilaisuuteen.
Invalidiliiton toimistusjohtaja, Janne Juvakka toi liiton tervehdyksen juhlaväelle.
Juhlat järjestettiin Kampuksen avarassa aulassa.
Kurikkalaiset sukujuuret omaava Invalidiliiton väistyvä toimitusjohtaja Petri Pohjonen.
Yhdistyksen perustajajäsen ja pitkäaikainen puheenjohtaja Juhani Kivipelto.
Taitavien ja rohkeiden Safiirien esitys "Lumottu metsä"
Upeita suorituksia, Eira Nevanpään Taideliikuntakoulun Safiirit.
Musiikkiesityksistä vastasivat lahjakkaat esiintyjät Maiju Rajala, Heta Mäkivirta ja Ari Kivistö.
Juhlassa huomioitiin pitkään jäsenenä yhdistyksessä olleita. Kuvassa 60v merkkejä.
Herkulliset tarjoilut loihti Kurikan Kampuksen keittiöväki.
Juhlan päätteeksi nautittiin vielä kakkukahvit.

 

Yhdistyksemme juhli 50 v taivaltaan vihdoin 12.9. 2021. Juhlapaikkana oli Kurikan Kampus. Koronan vuoksi reilulla vuodella siirtynyt tilaisuus oli erittäin juhlava ja vieraita saapui paikalle reilut 100 henkeä. Ohjelmassa oli kiinnostavien puheiden lisäksi akrobatiaesitys, musiikkiesityksiä sekä palkitsemisia.

Tilaisuuden avasi puheenjohtaja Aino Yli-Hakuni, joka muisteli miten paljon ovat työtavat ja tekeminen viiden vuosikymmenen aikana muuttunut, mutta keskiössä ovat edelleen jäsenistö ja monipuoliset toimijat, jotka luovat toiminnan perustan. Hän oli mielissään, että juhlat nyt vihdoin saatiin järjestettyä ja vieraita oli paikalla runsaasti. 

Juhlapuhujana kuultiin kansanedustaja Paula Risikkoa, joka kertoi saaneensa yhdistyksemme kautta aina tarvitessaan tietoa ja neuvoja työhönsä esteettömyysasioihin ja edunvalvontaan liittyen ja on vienyt sitä valtakunnan tasolle päätöksentekoon. Hän korosti myös yksilön oikeuksia vammaisuudessa, jotka helposti unohtuvat ja heitä kohdellaan yhtenä ryhmänä vaikka vammat poikkeavat täysin toisistaan. Hän kuvaili yhdistystä valona pimeydessä, joka tulee apuun silloin, kun tarvitsee ja tuo synkkään aikaan valonpilkahduksia.

Invalidiliiton toimitusjohtaja Janne Juvakka toi liiton tervehdyksen juhlaväelle. Hän kiitti yhdistyksiä siitä, että he tekevät yhdessä työtä sen eteen, että jokaisella suomalaisella olisi yhdenvertainen ja esteetön elämä. Vaikka 50 vuoden aikana merkittäviä muutoksia on saatu aikaan, myös työtä tämän eteen on edelleen jatkettava.  Janne Juvakka näki, että yhdistystoiminta voi hyvin, eikä ole mihinkään katoamassa. Asiantuntijoiden rinnalla tarvitaan entistä enemmän kokemusasiantuntijoita tulevaisuudessa. Yhdistystoiminnalla on suuri merkitys jäsenten hyvinvointiin ja terveyden edistämiseen.

Tervehdyksensä juhlaan toi myös Invalidiliiton aiempi toimitusjohtaja Petri Pohjonen, jolla on juuret Kurikassa. Hänellä on pitkä yhteistyöhistoria myös Kurikan yhdistyksen kanssa, erityisesti perustajajäsenen ja pitkäaikaisen puheenjohtajan Juhani Kivipellon kanssa, joka on edustanut pitkään liittohallituksessa ja -valtuustossa, sekä liittovaltuuston puheenjohtajana ja ollut siten valtakunnallisen tason toiminnassa vaikuttamassa.

Kurikan kaupungin tervehdyksen toi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olavi Kandolin ja Kurikan seurakunnasta juhlassa puhui seurakuntapastori Tapani Virkkala.

Juhlassa jaettiin huomionosoituksia pitkäaikaisille toimijoille ja yhdistysaktiiveille.

Kultainen ansioplaketti, liiton korkein huomionosoitus yhdistyksen varsinaiselle jäsenelle aktiivisesta toiminnasta vammaisten ihmisten oikeuksien edistämiseksi sekä toimiminen yhdistyksen johtotehtävissä vähintään 10 vuotta: Aino Yli-Hakuni, Kurikan Invalidit ry:n puheenjohtaja.

Juhlassa jaettiin yhdistyksen viiri pitkäikaisesta ja hyvästä yhteistyökumppanuudesta seuraaville:

JIK Peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä/ kuntayhtymän johtaja Regina Ollila
Kurikan kansalaisopisto/ hallituksen varapuheenjohtaja Maire Lammi

Pitkäaikainen työ Kurikan Invalidit ry:n järjestösihteerinä sekä "Toiminnan viisi vuosikymmentä 1970-2020"-historiikin koostaminen: Raimo Nevanen

Pitkäaikaisesta jäsenyydestä muistettiin seuraavia;

70 v jäsenyydestä yhdistyksen viiri: Bertta Perälä.

Vuosimerkit:
60 v jäsenyydestä : Kivipelto Juhani, Niemi Pertti

50 v jäsenyydestä: Anttila Tuomo, Kankaanpää Maire, Laulaja Kyllikki, Niemi Anja, Seppälä Olavi, Tönkkälä Jukka, Virta Irja.

40 v jäsenyydestä: Ala-Hulkko Jorma, Hakanen Tuula, Korpi Ritva, Nisula Antti, Nisula Heli, Ritola Martti, Salomaa Paavo, Sippola Jussi, Tönkkälä Anneli, Uusi-Kakkuri Matti, Verkkoniemi Alli, Viitala Aulis, Virta Eino.

Paikalle oli saapunut runsaasti jäsenistöä ja yhteistyökumppaneita.

Kiitos kaikille juhlavieraille!